På väg till Karlsborg för att äta glass.. ...

img_6574 (MMS)

På väg till Karlsborg för att äta glass.. Vad möts man av?! Regn, självklart! Det är nåt med mig och den hålan...


Söndagsmiddag

Vissa äter stek men vi äter grillad korv=) På ett kul vis såklart!



/tjing!


Dagens vill ha!



Vilodagen

Jag tycker vi ska hålla stenhårt på att söndagen ska vara en vilodag, haha. För mig är den det iaf så fort jag inte jobbar. Hela helgen har väl kanske gått i vilotecknet. Sitter i solen på balkongen, tar en kopp kaffe och läser gp. Lyx!






/tjo!


Slö kväll

Nu har vi varit ute och ätit på mangos med linus& ida, de drog på barnfilm( Harry Potter) så vi gick hem till Kristine och Martin. Kristine hade gjort pannacotta med passionsfrukt och jordgubbar;)

Dagens vill ha!



Nelly.com


judit och judit

Reklam ska va rolig. Judit och judit är ju alltid helt klockrena. Här gör de lite "parodi" på skogsturken..


kiwi is the shit

Har precis duschat med den här- man bara måste älska den!


Dillchips

Det bästa med att vara vuxen och ha ett eget hem är att man får husera fritt där, ingen som tjatar och gnatar. Gick upp skitsent, som vanligt, och högg in på frukosten direkt- en närliggande påse dillchips. Mumma, kan det bli bättre? Om Emil också är så omogen och oansvarig? Näe självklart inte, han tog ett stort glas mjölk till sin påse olw´s stjärnor. Han är ju trots allt ett år äldre.



/tjo!

Mätt

Har precis tryckt i mig en stor sallad från salladsbaren på jobbet. Blev ruskigt mätt, jag hatar det. Skulle hellre småäta mig genom livet;)

Morgonsol

Jag försöker sno åt mig några strålar av solen innan jag stämplar in på jobbet.. Känns tungt att va inne dagar som den här :/

Beckham på H&M




Beckhams bodywear kollektion ska lanseras på H&M, snart kommer det bli så inihelsike kul att handla i butiken när man möts av reklambilder som dessa:







Kanske till och med gamla Agda 85 år stannar till lite extra länge med rullatorn för att glo?


Fler läsare till din blogg!




Blev medlem på en sida som ska hjälpa alla bloggare att få fler besökare och det funkar verkligen! Ju fler bloggar jag läser ju fler besökare får jag.


klicka här för att bli medlem:

http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=jennisvardagslyx






Testa den här!

Jag har hittat den bästa tvålen, den tar bort all äckellukt på händerna som fisk, lök, vitlök you name it! Han fixar allt. Dock luktar väl inte tvålen hallon direkt men bättre än innan iaf.



tjo!



Fisk är lovely










Står och brottas med fiskarna hela dagen. Grillar lax och gör lite andra goda grejor. Fisk är tacksamt för man kan göra så mycket med den och det både ser gott ut och är jäkligt gott!

tjo!


Sjusovardagen

Åkte 4 mil till stranden för att det va kanonväder. Har precis oljat in mig o solhelvetet försvinner spårlöst... Jag blir så trött, väck mig om 700 år eller när det tänker va fint i det här landet!

Ingen slipper undan konsten

Gamla hederliga pizzerian san remo i Karlsborg har fått ett riktigt facelift. Hur ofta går man på konstvandring i femtonminuterenkvart?!? ha?


För er som inte är så kulturella så kan jag berätta att målningarna föreställer Göta Kanal, ni vet den som grävdes för hand av våra förfäder medan piskan ven och svetten rann.
 Karlsborgs fästning, alla har väl varit i reservhuvudstaden?!? inte?! fy skäms på dig, klipp dig för fan.

Nordevall?
Slussarna i Forsvik?


äh jag ger mig.















Rätt coolt faktiskt

/JJ


Vem är jag?!




Gjort ett personlighetstest på
http://se.41q.com

41 frågor med resultat: 1 personlighet. Man tackar!

Din personlighetstyp:

Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.



Ja detta är väl jag då=) Fråga nåt om du vill!

/JJ


vill ha

Hade det inte varit för att man ska va vuxen och ansvarsfull och ha 79 månadeslöner sparade på kontot när man är så gammal som jag så hade jag köpt dig direkt jackan. hör du det.


zoovillage.com


Följ mig!

Följ min blogg med Bloglovin Annars kan du missa nåt

Kort dag i fiskdisken

8-14 idag, fasen va skönt! Skulle kunna tänka mig att jobba den tiden varje dag. Man kommer upp på morgonen och har hela eftermiddagen hemma;) nu ska jag snart ut och gå med mina små odjur, har kristines hund Alice nu till kvällen. Vi försöker hjälpas åt så gott det går.. Det är inte alltid enkelt att kombinera jobb och hund:/ nu väntar en kaffe på balkongen, är ju faktiskt riktigt varmt ute!

10 Tecken på att din hund borde få ett mänskligt syskon

Studerat och analyserat under många år. Säkra tecken:

* Din hund betyder mest i världen (går före man/sambo/övrig familj/vänner/rubbet)

* du/ni skaffade hunden 9månader efter att ni träffades (och du tror seriöst att den är ditt barn)

* Din hund bestämmer i hemmet och utanför. (vill han inte gå ut behöver han inte, vill han ha mat får han det, vill han stå på bordet så får han givetvis det)

* Du delar bestick med din hund (för du tycker han är så fräsch)

* Han får ta upp hela sängen (kanske blir det bara 80cm för dig och din man/sambo kvar att dela på men det gör inget) Bara din hund ligger skönt!

* Du börjar klä din hund i fjolliga kläder ( och när ni är på kalas har han frack och fluga)

* Du börjar prata bebisspråk med din hund (typ kooomschii kooomschii lille izze bizze bääääsen) och förstår inte varför folk ger dig konstiga blickar. För dig är detta helt normalt.

* Dina närmaste vänner börjar prata bebisspråk med din hund och får därmed titlar framför sitt namn ( säg: "ska vi åka till moster heeeelena" till gizze o han flippar)

* Du och din man/sambo kallar er för mamma och pappa ( gizze, gå till pappa så får du mat!)

* Han får presenter och julklappar från farmor och farfar
















En flötig burgare tack

Självklart följs en nyttig lunch av en extremt onyttig kvällsmat... Mackedonken;( till på köpet va det skitlång väntetid och sen va det några småkillar som busvisslade i kön bakom oss i driven. Körde upp bredvid oss på väntplatsen och poppade stereon. Jag hade lust att gå ut o skrika att jag kunde varit deras morsa. Moget. Haha!

Slutkörd

Har slajsat laxkotletter så armbågen nästan hoppat ur led.. Phu ;) nu är man lite lätt mosig om kinderna efter ett första megapass på jobbet!

Grönsakssoppa i juli

Javisst kan man äta soppa på sommaren! Går på lunch nu med viktväktarnas soppa;) jobbarbyxorna sitter tight...

Ta dig i kragen Jenni

Saker som skulle lätta mig samvete betydligt. Saker som jag skulle gjort för typ 100år sen. Saker som jag hade lovat mig själv att fixa, varför är man så jäkla seg när man vet att det är så himla skönt när det blir gjort?!


To do utan inbördes ordning:

* Fixa punkan på cyckel nr2 (vi köpte den för att det va punka på den andra, no comments)

* Säga upp gymkortet, finns bättre välgörenhet!

*  Städa bilen, luktar som att nåt dött där inne (det är min lilla ford ka jag pratar om, emils bil är hans bebis= pedantskött)

* tvätta bilen, fåglar,träd och klimat har gjort sina behov på den..

* Börja springa, är ju faktiskt gratis och kan va rätt skönt.

* Börja gå till jobbet när jag inte måste hem till Gizmo på lunchen. Är ju faktiskt löjligt nära till jobbet. Kan inte ens med att säga hur nära det är. =)

* Röjja i klädkammaren annars får vi spika igen dörren in dit och sätta upp döskalleklistermärken.

Rätt åt dig Jenni, såhär blir det när man stoppar huvudet i sanden... Back to reality!





Slösa blir aldrig miljonär

Inte på lotto heller tydligen!
Imorgon klockan åtta knackar verkligheten på, back to work. Har precis sippat i mig ett glas vin här för att lugna nerverna, haha! Näe vi va tvugna för det låg en halv flaska i kylen som inte ville hålla tätt.

Kommer säkert inte sova en blund inatt men imorn kommer lönelappen, lovely! Det är alltid lika spännande, som ett litet lotteri. (det bästa med att inte ha månadslön)

Dagens vill ha!

Har hittat dessa passande skönheter! Vi får se vad lönelappen har att erbjuda imorgon (tillhör ju skaran som får lön 27:e)

netonnet   1999:-



Tiger of Sweden, Snygg väska passar perfekt till laptop, finns hos nelly.com för 1499:-



fodral till iphonen smartguy.se 339,75:-




God morgon!

Knasigt eller hur!? Kan ju lätt bli så när man sover bort halva dagen. Strax blir det frukost;) sen väntar femårskalas! Emils kusinbarn ska vi till och kaninhinder är den inhandlade presenten så det kanske till o me kan bli ett provhopp idag, haha!

Ge mig lite deg! Köpte en andel på lotto i...

img_2468 (MMS)

Ge mig lite deg! Köpte en andel på lotto innan vi stack till Rhodos i tron om att de skulle hinna efterlysa en lottomiljonär innan vi kom hem.. Håll tummarna, ska lämna in den nu;)


Håll utkik

Snart kanske jag får en proffsig design på min blogg!! Min kära svägerska ida ska snickra på en design åt mig eftersom jag är tekniskt efterbliven och råkade födas när Jesus gick i kortbyxor och därmed missade allt vad datakunskap heter när jag gick i skolan...

Näst sista dagen

Imorgon är det sista semesterdagen=grov ångest! Hur fort kan fyra veckor gå? Jag börjar med den lilla nätta tiden 8-19.15 mums;) men jag ska sälja fisk i 5 veckor nu så det blir najs! Kom och handla av mej på kvantum vetja! Sitter o fikar hos Linus och ida i Karlsborg, Kristine hakade på också! Här blir man alltid bjuden på glass från glassbilen som ida har jagat över hela byn så fort hon hör det käcka tutandet;) glassbilen- det är lite retro;)

Semesterfrukost, varför äter man så mycket...

img_9707 (MMS)

Semesterfrukost, varför äter man så mycket när man är ledig?!


I brist på svensk sommar får man besöka   ...

img_2749 (MMS)

I brist på svensk sommar får man besöka   Den här underbara skapelsen på solbaden i tibro!


leftovers

Jag älskar att laga mat men ibland är det bra gött att ha lite micromat från dagen innan=)
Lasagne, mums!


Det blir djupt ikväll

Sitter och spanar runt på lite olika bloggar. Beundrar alla som har förmågan att fånga intresse med bara några få ord och en talande bild. Jag önskar att jag också hade den förmågan!
Jag vet att jag styrs väldigt mycket av mitt humör. När jag är väldigt glad och nöjd finns det ingen hejd på mig. Jag vill skratta,skrika,hitta på saker,göra bra saker,jag vill göra allt och jag vill dela med mig.
Sen finns det dagar man inte vill göra ett jävla skit.
Finns det ingen gråzon?
När jag va yngre skrev jag dagbok, men det va alltid när jag va låg. Jag skrev och skrev och skrev tills det kändes bra igen. Det är vad som är lite svårt med en blogg, att dela med sig i med och motgång... I ljuset mörkret och en eventuell gråzon (för de som har en).
Men jag antar att man lär sig?! För när man är nöjd och glad är ju allting enklare!
Nu låter det som jag e asdepp men det är jag verkligen inte! Jag bara filosoferar, tänker mest på kvällarna, då går hjärnan på högvarv, för att inte tala om nätter då man inte kan sova för man har så jävla mycket bra planer, haha!

Jag bjuder på en skitsnygg bild på mig i en dansk sillfabrik, kurs med hanssons fisk i våras.



Det luktade så gott så man knappt blev hungrig på flera dar...

Sliten som få

Kolmården igår tog knäcken på mig.. skrikande barn, trängsel, köer till precis allt oh my. Mer än vad man klarar av. Visste vi vad vi gav oss in på? Vi hade ju inte ens alibi (dvs barn) för att vara där, inte ens gizze får ju gå in på djurparker annars kunde vi ju skyllt på att han ville åka och kolla på aperna men nu får vi faktiskt skylla oss själva. Jag och Helena hade till o me tjatat till oss en heldag på kolmården. Det ända vi ville se egentligen va delfinshowen (inte jag, hatar delfiner) och linbanan som går över hela parken, visst vi kunde gjort detta om vi hade velat förspilla hela våran ungdom och till o me hinna tappa några gråa strån från huvudet. Jag är besviken, drömmen om mysiga djurparker och gulliga djur som är nöjda och gör konster är död.





På barnens lantgård va det typ 5 barn på varje djur.. Jag och Helena som ville mysa med djuren hittade tyvärr bara en get som blivit över...



Men han (eller hon?!) va väldigt söt=)

Tänk er för innan ni krossar era minnen från barndomen!
/JJ

Sommarmat- inkokt lax med dillaioli i gaml...

img_2160 (MMS)

Sommarmat- inkokt lax med dillaioli i gamla Linköping! Sol, 20 grader i fin trädgård med underbara vänner och livet känns väldigt lätt helt plötsligt;)


Kolmården.. Mer befolkat än Kina. Är så my...

img_6949 (MMS)

Kolmården.. Mer befolkat än Kina. Är så mycke folk att man inte ens hör vad man tänker!


Solen kikar fram mellan åska och regn! Pas...

img_4887 (MMS)

Solen kikar fram mellan åska och regn! Passar på att grilla lite lax i dala;) favoritsandalerna är på, ett fynd från dna!


Igår kom räddningen på min sista semesterv...

img_4455 (MMS)

Igår kom räddningen på min sista semestervecka! Som ett brev på posten kan man säga;)


Rhodos




Lata dagar

Idag har vi gjort hmm..ingenting. Rätt skönt faktiskt. Har lämnat Karlsborg för the big apple (skövde såklart). Vi har varit resande folk nu i snart 2 veckor, först rhodos och sen hund/katt/barnvakt hos mamma och pappa. Det tog hårt på mig, katten och hundarna gick väl bra men brorsan..shit, 20år och bortskämd som få. Jag förstår att mamma behöver vila upp sig på annan ort lite då och då.



Jag och våran lilla gizmobebis busar i pappas hängmatta!

/JJ


Nästan (men bara nästan) höstlängtan!

Kollar runt lite på mina vanliga inköpsställen så att säga, nelly, spirit of st louise(skövde)zoovillage,hm mf och konstaterar att hösten närmar sig med stormsteg eller till och med sjumilakliv! Det går fort nu och så mycket fina höstkläder det har kommit in (plånkan lever farligt). Har kärat ner mig i Barbour internationaljackan på spirit. Provade den för några veckor sedan och det va kärlek vid första ögonkastet kan man säga, jag som inte ens tror på det förutom när det kommer till kläder eller skor..eller väskor..eller god mat, haha, jag kände att vi klickade. Det är bara det att "to die for" listan inom något sånär rimliga priser börjar bli längre än en genomsnittlig ullaredsnota. Här kommer ett smakprov:



zovillage.se


spiritofstlouise.se

Höstkläder är faktiskt det jag gillar mest att köpa, man har ju så mycket kläder på sig hela tiden när det är kallt och det blir inte lika förstört som på sommaren med sol, sand, salt och gud vet allt!

/JJ


Vad är vardagslyx för dig?

Visst det är inte vardag idag men det är ändå lyxigt för jag har semester! Har precis tryckt i mig ett mål från Kanalkisoken (Sibylla) och nu ska jag bara sitta med uppknäppta shorts och jäsa. Det är soligt, sitter på balkongen med laptoppen i knät och känner mig sådär äckligt mysig. Så nöjd med allt att jag nästa mår illa och får panik. Får man känna så i Sverige? Är nästan skottpengar på sånna som mig!
Lyx behöver inte va stort och dyrt (men gärna), lyx kan även vara en käsla. Det är så jag känner nu. När stressen har gått ur kroppen, man är mätt, nöjd och rätt tillfreds med livet. Visst finns det moln på himlen, tex att jag börjar jobba nästa måndag, pengarna har smält som smör i solen denna månaden, jag vet inte vad vi ska hitta på nästa vecka och kylskåpet är ett gapande hål. Men det tar vi en annan dag=)
Vad är vardagslyx för dig?

tack o hej! /JJ


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0